Türk Kahvesini Bol Köpüklü Yapmanın Sırları

Online Kahve Satışı
  • 23.8.2019
  • 155 okunma

Türk kahvesinin kültürümüzdeki yerinden daha önce de bahsetmiştik. Değeri paha biçilemez ve kendisi vazgeçilemez olan Türk kahvesini günlük hayatımızda da bolca tüketiyoruz. Bazen kıtlama şekerle tüketilirken, bazen sade, bazen de yanında likörle çeşitlendirilebilir. Ancak nasıl tüketirsek tüketelim, olması gereken tek kanun var,  o da kahvenin köpüklü olması.
Peki şu anda evlerimizdeki akıllı mutfak robotları olmadan cezvede kimler şöyle bol köpüklü Türk kahvesi yapabiliyor? Her ne kadar evimizdeki kahvematikler bize köpüklü kahveler sunsa bile, birazdan vereceğim sırlarla o kahve makinası kahvelerinizin de köpüklerine köpük tatlarına tat katacaksınız. Mis Gibi Taze Çekilmiş Olması
Kahveniz ne kadar taze ise köpürmesi o kadar çok olacaktır. Bu nedenle gidip güzel kahve buldum diye 1 kilo almamalısınız. İçeceğiniz kadar kahveyi haftalık almak sürekli taze ve bol köpüklü kahve içmeniz için büyük bir adım olacaktır.


Ölçülere Dikkat

Bir fincan kahve için, dolu dolu bir tatlı kaşığı kahve koymalısınız. Kahve ne kadar bol olursa köpürmesi o kadar kolay olur. Ama lütfen dikkat edin köpüğü fazla olsun diye bardağınızın yarısını telveyle doldurmayın. Üstelik bu şekilde yaparsanız kahveniz içilemeyecek kadar acı olabilir…


Kaç Şekerli Olsun?

Az şekerli bir Türk kahvesi yapacaksanız yarım küp şeker, orta şekerli kahve için 1 küp şeker, şekerli kahve için 2 küp şeker koymalısınız. Şekerin de kahvenin köpüğünü etkilediğini unutmayın. Örneğin sade yerine az şekerli tercih ederseniz kahvenizdeki köpük miktarının arttığını göreceksiniz. 


Kahve Suyunun Önemi

Kahve için kullanacağınız suyu asla musluktan doldurmayın. Klor kahvenizin köpürmesine engel olacaktır. Kahveyi yapacağınız su ne kadar soğuk olursa köpürmesi o kadar fazla olacaktır. Bence buzdolabında Türk kahvesi yapabilmeniz için sürekli soğuk su bulundurun. Üstelik servisini yaparken yanında da buz gibi bir su ikram etmeniz çok güzel olacaktır. 


İyice Karıştırın

Gerekli bütün malzemeleri cezveye koyduktan sonra en az yarım dakika boyunca kahve suya iyice karışana kadar karıştırmalısınız. Kahvenizi bu işlemi tamamladıktan sonra mümkün olduğunca kısık ateşte pişirmelisiniz. Orasına siz karar verin ne kadar bekleyebilirsiniz?


Pişirirken Öylece Beklenmez

Cezveyi ocağa koyduk şimdi bekleyelim demek olmaz. Başında durup içine bolca sevgi katma zamanı burada işte. Ara ara kahveyi hassas şekilde karıştıracaksınız. Hızlı veya sert karıştırırsanız kahveniz köpürmeyebilir. Eğer ben doğru yapamam diyorsanız bekleyin kahveniz kenarlarından kabarmaya başladığında bir kere kaşığı içinde tam tur döndürün ve kaynatmadan köpüğün artmasını bekleyin.


Doğru An geldi

Kahvenizin köpüğü en fazla olduğu noktadan bir adım sonra kaynayacaktır, kaynarsa köpükleri maalesef yok olacaktır. Bu yüzden kaynatmadan bardaklarınıza köpükleri yavaş ve dikkatlice dağıtmalısınız. Köpükleri bardaklara dağıtınca kahvenizi bir tur daha pişirebilirsiniz.  
Pişen kahveleri yavaşça fincanın kenarından doldurun ki fincandaki köpük sönmesin.

Bol köpüklü miss gibi bir Türk kahvesi yaptınız… 

Afiyet olsun...